T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / PASİNLER - Hasankale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

 

 03-05-202403-05-202403-05-2024

 

 

 

 









ALANIN AMACI:

Muhasebe ve Finansman alanı, Türkiye'nin dünyanın önde gelen ekonomileri arasında rekabet edebilirliği, Avrupa Birliğine giriş sürecinde istediği konumda olabilmesi ve ülkemiz ekonomisi için çok önemli bir alandır.
Muhasebe ve Finansman alanında; Muhasebe ve Finansman uygulamalarında yer alan meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan meslekî yeterlikleri kazanmış, nitelikli kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLAR 
Muhasebe hizmetleri genellikle büro ortamında yürütülmektedir. Temiz büro ortamlarında, işçi sağlığı ve işçi güvenliği açısından önemli bir risk bulunmamaktadır. Muhasebe de kullanılan bildirge ve beyannameler günlü olduğundan, vergi ve yükümlülükler yerine getirilirken zaman çok önemlidir. Yükümlülüklerin gününde yerine getirilmesi zorunludur. 
Meslek mensuplarının kazançları, muhasebe ve mali müşavirlerin yasalarla düzenlenmiş olan SMMMO (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odaları) tarafından bir tarife ile belirlenmektedir. Alt meslek gruplarının kazançları ise işyerlerine göre değişiklik göstermektedir.

 

 ÇALIŞMA ALANLARI VE  İŞ BULMA OLANAKLARI

Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur. 
Ülkemizde, muhasebecilik yasalarla düzenlenmiş bir meslektir. Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesinden mezun olanlar kanunda belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2017 - Güncelleme: 03.05.2024 11:09 - Görüntülenme: 457
  Beğen | 8  kişi beğendi